Kuka olen

Heidi Lindvall

Kuka olen

Heidi Lindvall

Rauhan- ja sillanrakentaja, rakkaus, tasapainottaja, energialaturi ja arjen sparraaja. Muun muassa näin minua on kuvailtu.  Henkisen tien kulkija, raskain saappain raahustanut, joka askeltaa nyt kevyesti varpaat vapaina. Entinen ikuinen etsijä, joka on vihdoin löytänyt paljon ja oivaltanut kuinka vähän se kaikesta onkaan. Ex-suorittaja, elämäntaiteilija, käsintekijä, totuudenetsijä, elämän tarkoituksen ja kuoleman pohdiskelija ja merkitysten metsästäjä, puoliso rakkaalle monia elämiä yhdessä kokeneelle, äiti kolmelle ja kolmen mummo, ystävä.

Mistä tässä elämässä on oikein kyse

Mistä tässä elämässä on oikein kyse

Eteenpäin vievänä voimana elämässäni on aina ollut tahto ymmärtää kuka tai mikä minä pohjimmiltaan olen sekä mistä tässä elämässä oikein on kyse. Ja missioni on auttaa tässä myös muita. Rakastan tutkia elämää ja itseäni mm. toiminnan kautta siten, että toiminta on ikään kuin metafora(vertauskuva) elämästä – käyttää sitä peilinä, jonka kautta luoda uusia rakentavampia tulkintoja siitä, minkä kuvan olemme itsestämme muodostaneet.

Oman tarinan voi luoda uudeksi joka hetki. Muutos eheäksi aidoksi itseksi on mahdollinen jokaiselle, jos minullekin. Minun tapauksessani ujosta, epävarmasta ja merkityksettömyyden kokeneesta ihmisiin luottavaksi, ja jos ei nyt aina itsevarmaksi, niin itsetietoisen varmaksi kyllä. Ihmiseksi, joka tunnistaa voimansa oman elämänsä luojana, tietäen, että kaikki mahdollisuudet ovat minussa valmiina, kunhan tiedostan ne ja otan käyttöön.

Opin, ettei mikään ole pysyvää

Opin, ettei mikään ole pysyvää

Ihmisyys ei tuo meille turvaa. Elämässä ja maailmassa sattuu ja tapahtuu, ikäviä, kamalia ja onneksi myös ihania, mutta muutokseen sysääviä asioita. Kuten ei mikään  täällä maailmassa ole pysyvää, minäkin muutuin ja muutun joka hetki. Sain pelon tilalle rauhaa, rakkautta ja iloa. Sain kokemuksia suuremmasta tietoisuudesta kaiken takana, joka ohjaa sydämestäni käsin kohti totuudellisempaa elämää joka hetki. Elämää, joka tuntuu omalta, hyvältä ja täydeltä. Se on tavoite, jota kohti sinuakin tahdon luotsata. Vapaaksi vanhoista reaktiivisista malleista ja uskomuksista, jotka pitävät kiinni kokemassamme tuskassa.

Ennen kuin minä tähän pisteeseen pääsin piti uskaltaa katsoa läpi koko elämäni. Nähdä se tarina täydellisine juonenkäänteineen päätyen tähän,  kirjoittamaan sinulle, kuinka minusta tuli minä ja kuinka sinä voit tulla jatkossa kenties osaksi yhteistä tarinaamme esimerkiksi Kohtaamisten myötä. Monen version jälkeen voin vihdoin kirjoittaa tarinani rakkaudellisena, rakkaudesta omaan itseen ja elämääni tällaisenaan. Koska rakastan pohtia tarinoita ihmisten takana, tahdon Kohtaamisten muodossa auttaa sinua luomaan omasta tarinastasi sellaisen, jota voit rakkaudella kertoa itsellesi ja muille.

Tutustu syvemmin tarinaani

Tutustu syvemmin tarinaani

Kaikessa suunnittelemattomuudessaan koen elämäni noudattaneen jotain selkeää suunnitelmaa. Näen sen tarinana, jonka juoni on pitkälti ennalta määrätty, mutta jonka juonenkäänteet kehittyvät ja muuntuvat matkan varrella sen mukaan mitä päähenkilö valitsee kokea kussakin tarinan vaiheessa.

”Kukaan ei voi vaeltaa toisen ihmisen kanssa pidemmälle kuin mihin on vaeltanut yksin.”

– Jung –

Minä elin pitkään syvällä pelkojeni ja väärien uskomusteni kyllästämässä tiedostamattomuudessa. Annoin omaksumieni uskomusten johdattaa minua, enkä ymmärtänyt ottaa itse vastuuta siitä mitä itse elämääni loin. Onneksi elämä sitten antoikin tarjottimella oppitunteja kerta toisensa jälkeen.

Minäkuvan & itsetunnon oppiläksyt

Minäkuvan & itsetunnon oppiläksyt

Lapsuudesta asti elämääni on viitoittanut minäkuvan ja itsetunnon oppiläksyt. Eri muodoissaan elämä on tuonut eteen asioita ja kokemuksia, joiden kautta olen saanut kivuliaasti opetella itseni hyväksyntää, rakastamista ja arvostamista. Olen kokenut mm. häpeää, riittämättömyyttä ja vaativuutta itseä kohtaan. Olin pitkään negatiivinen, taitava välttelemään ja tukahduttamaan tunteitani, olin hillitty ja hallittu. Eihän silloisella minulla ollut vielä keinoja, joilla olisi osannut tai uskaltanut tunteita kohdata. Vahva itsekontrolli veikin ilon ja keveyden elämästä.  Kuolemanhalu oli tuttu vieras.  Annoin pelkojen toteuttaa pitkään omaa agendaansa minussa sabotoiden suorituksiani ja suunnitelmiani.

Löysin takaisin "yhteyteni"

Löysin takaisin "yhteyteni"

Sieluni vahvana agendana oli perhe-elämä ja lapset uraputken sijaan. Arjen tuoksinassa kokemus kokemukselta alkoi omien vanhentuneiden mallien ja uskomusten poistyöstäminen. Miten vapauttavaa olikaan kun vihdoin mm. päästin tunnetasolla irti huolesta ja kontrollista sekä luovuin vanhoista rooleista tai ihmissuhteista, ihan itseni takia. Minua heräteltiin myös runsain kokemuksin siihen, että olen jotain muutakin kuin pelkkä kehomielikokonaisuus. Tutustuin energioiden maailmaan mm. kehon kipuilujen myötä ja löysin keinoja vaikuttaa itse hyvinvointiini. Aloin löytää myös takaisin yhteyteen johonkin itseäni suurempaan voimaan, jonka tunsin lapsuudessa olleen läsnä kokemuksena, että olin turvassa ja kannateltu, vaikka tapahtui mitä ja jonka luulin menettäneeni tuntiessani varhaisteininä sen menevän poikki.

Elämäni opit

Elämäni opit

Polkuuni on kuulunut jatkuva uuden opiskelu sekä mahdollisuus omaan aikaan ja itsetutkiskeluun. Oma koettu kärsimys sai kiinnostumaan mielentoiminnoista ja jo nuorena huomasin, kuinka mm. käsityöt ja muut luovat toiminnat vaikuttivat olooni positiivisesti. Etsin monen monituisilla tutkinnoilla, kursseilla ja valmennuksilla sekä henkisestä kirjallisuudesta tapoja ja, toiminnallisena, aina paljon tehneenä ihmisenä, varsinkin konkreettisia menetelmiä, kuinka vapautua sisäisesti kokemastani tuskasta, vaikka elämäni oli ulkoisesti useimmiten helppoa ja hyvää.

Suurin opettajani on ollut silti elämäni kokonaisuudessaan ja siinä oma kipeytensä oli oman mielen vastaanhangoittelu polkuni erilaisuuden hyväksymisessä, niin tiukassa istuivat yhteiskunnan normit minussa. Ammatteja minulle on kertynyt enemmän kuin yhdessä kädessä on sormia, ja ne kuitenkin täydentävät toisiaan tarkoituksenmukaisesti tehden osaamisestani monipuolisen ja uniikin, minun näköiseni.

”Kärsimyksen kautta saavutettu viisaus luo elämään arvokkuutta ja syvyyttä, jonka sivutuotteena löytyy henkisen avartumisen siunaus. Sen lahja on syvempi itseymmärrys ja mielenkiintoisempi elämä.”

– Tragediarunoilija Aiskhylos-

Henkiset valmennukset antoivat lopulliset eväät, joiden avulla kykenin vihdoin porautumaan ajatusmaailmani ja, mikä myös tärkeää, energioideni puhdistamisessa siihen pisteeseen, että voin kokea elämässäni merkitystä ja täyttymystä sekä aitoa iloa ja hyvää oloa. Ja sain eväitä auttaa sinua kohti samaa. Tähän pisteeseen pääseminen vaati sen, että tein ne viimeisetkin laiskanläksyni: sisäistin vihdoin vastuuni omasta elämästäni ja siitä, mitä siihen ihan omilla ajatuksillani luon. Opettelin konkreettisesti hyväksymään itseni ja elämäni sellaisenaan, rakastamaan ja varsinkin ottamaan vastaan rakkautta ja kaikkea hyvää. Vihdoinkin tunnen olevani sen arvoinen!  Vastaanottamista tosin uskon joutuvani harjoittelemaan lopun elämääni.

Uutta rauhaa

Uutta rauhaa

Kun aiempina vuosina vetäydyin mielelläni omiin oloihini, niin hiljalleen huomasin tarvitsevani ja vetäväni puoleeni uusia ihmisiä. Tarvitsemme kaikki muita ihmisiä kasvumme tueksi. Toiset ihmiset toimivat meille tarkoituksenmukaisina peileinä heijastaen vielä piilossa olevia puolia meistä näkyväksi itsellemme. Oma kokemani todellisuus alkoikin todenteolla muuttua, kun minuun heijastetut asiat alkoivat olla enemmän positiivisia. Kykenin samaistumaan siihen identiteettini, joka perustuu turvaan, rakkauteen ja rauhaan, joka on minussa. Ja joka on sinussa myös. Ja tästä rauhasta koen löytyvän sen syvän ilon, joka pulppuaa usein ihan ilman ulkoista syytä. Tunnistan vihdoin myös mikä on ollut ja on vahvuuteni ja vaikuttavuuteni auttajana, nimittäin rauha, läsnäolo ja tasapainottajan rooli. 

Päinvastoin kuin ennen uuteen aamuun herääminen onkin nykyään kuin aarrearkun avaamista, ikinä ei tiedä mitä mielenkiintoista maailmankaikkeus eteen johdattaa!

Scroll to Top