Uudeksi ompelut

Uudeksi ompelut

Merkityksellisyyttä, henkilökohtaisuutta ja ainutlaatuisuutta

Merkityksellisyyttä, henkilökohtaisuutta ja ainutlaatuisuutta

Onko sinulla kaapeissasi käytöstä poistettuja vaatteita tai muita tekstiilejä, joita et raaski heittää pois, koska ne tuovat mieleen mukavia muistoja elämän varrelta tai kenties rakkaan läheisen, jolle ne ovat kuuluneet?

Tai kenties kankaan kuosi on mielestäsi kaunis ja materiaali entisaikojen kestävää laatua, ja olisi harmi laittaa sitä kierrätykseen oman käytön sijaan. Mutta… aina kun katsot tai kosketat sitä, nousee jokin vähemmän mukava tunne esiin, joka muistuttaa sinua jostain kokemastasi, jonka haluaisit mieluummin sivuuttaa tai unohtaa kokonaan.

Ollaan Uudeksi ompelutöiden ytimessä. Keskusteluin jaettujen muistojen ja yhteisen suunnittelun pohjalta ompelen juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan uuden tuotteen, johon muistojesi energia muunnetaan käsinkosketeltavaksi ja iloksesi.

Jos materiaaleista mieleen nousevat muistot saavat vielä tunteet pintaan, on tiiviimpi yhdessä työskentely paikallaan. Sinulla on mahdollisuus käydä yhdessä kanssani läpi vielä esiin nousevia, loppuun käsittelemättömiä tunteita.  Eli saattaa loppuun sen, mikä vielä kesken on, yhdessä, turvallisesti. Näin muistoihin sitoutunut energia pääsee vapautumaan muuhun. Työskentely voi tapahtua paitsi yhdessä keskustellen, myös yhdessä materiaaleja valmistellen ja sinua työhön osallistaen, tahtosi ja taitosi toki huomioiden. Toteutusvaihtoehdoista voidaan sopia yhdessä.  

Ennen kuin luovutan valmiin työn sinulle, puhdistan siitä kaikki vanhat negatiiviset energiat pois ja pyydän Pyyteettömän Rakkauden energiat tilalle sinun korkeimmaksi parhaaksesi. 

Esimerkkejä: 

Kassi tai läppärilaukku mummolan verhoista?  Poikavauvalle lahjaksi tilkkupeitto suvun miesten paitakankaista?  Muistotyyny edesmenneen rakkaan vaatteista, sillä onko lohdullisempaa kuin tunnustella tuttua kuviota tai pintaa kankaassa ja  muistella hetkiä, jolloin hän oli vielä läsnä elämässäsi?  Näissä vain mielikuvitus on rajana. 

Mitä aktiivisempi rooli sinulla on suunnittelussa sitä henkilökohtaisempi ja merkityksellisempi siitä itsellesi tai sen saajalle tulee. 

Myös pienryhmät aiheen parissa on tulossa. Niissä suunnitellaan ja valmistellaan jokaisen omista materiaaleista uutta ja merkityksellistä leppoisasti yhdessä keskustellen ja muistoja ja kokemuksia jakaen. Näistä ilmoittelen Facebook- ja Instagram-sivuillani.

Ilo kertautuu, suru puolittuu – jakamalla!

Tilkkupaita

Tilkkupaita

Liian pienet tai isot paidat voi muokata esimerkiksi yhdistämällä eri paitojen
osia keskenään uudeksi.

Ei tule ihan heti samanlaista vastaan.

Sininen plussapeitto

Tilkkutöihin saa mahtumaan monta muistoa. Tässä peitossa on käytetty mm. perheenjäsenten vanhoja vaatteita, pöytäliinoja, tyynynpäällisiä ym. kaappiin kertynyttä.

Pussukat

Paitakankaista on moneksi, esimerkiksi aina tarpeellisiksi pussukoiksi.  

Tilkkufarkkutakki

Tilkkufarkkutakki

Farkkujen uusiokäyttöä. Alussa vain pino omia ja läheisten vanhoja farkkuja.

Farkkutakin selän yksityiskohtia.

Valmis takki takaa päin.

Tilkuista rakentui oma lempitakki kaikkine muistoineen.

Scroll to Top